Digitale methode beeld bij de hand
voor beeld- en kunstonderwijs op alle
niveaus met in de praktijk gegeven,
met leerlingenwerk geïllustreerde
kwaliteitslessen in beeld, uitgebreide
leerinhoudspecials, losse lessen
en een verrassend leerinhoudspel
beeld bij de hand als persoonlijke methode
met leerinhoudspecials, leerinhoudspel, losse lessen en eigen materiaal

Met de losse themanummers, losse lessen, leerinhoudspecials en je eigen materiaal kun je een eigen methode samenstellen, helemaal toegesneden op jouw behoeften.!

Leerinhoudspecials
Soms heb je behoefte aan meer kennis omtrent materialen en technieken. Daarop spelen wij in met de leerinhoudspecials. Er staat alles in over het betreffende materiaal, de technieken en de didactiek op verschillende ontwikkelingsniveaus. Iedere special heeft een inleiding over wat leerinhoud precies is. Er is ruim aandacht voor kunstgeschiedenis/kunstbeschouwing in de vorm van veel beeldenpagina’s. Aan iedere special zijn voorbeeldlessen in dat materiaal in diverse technieken en op verschillende niveaus toegevoegd

Leerinhoudspel
Ideaal zou zijn als je alle lessen zelf bedenkt, die optimaal geeft en de leerling daarmee enthousiast ondersteunt in zijn beeldende ontwikkeling. De dagelijkse praktijk werkt meestal anders: je hebt weinig tijd, je grijpt naar lessen die zich bewezen hebben en waarin je dus niet al teveel energie hoeft te steken. Dat gaat uiteindelijk vervelen. Het niveau van de lessen en je plezier in het vak dalen.
Het leerinhoudspel is ontwikkeld tijdens de begeleiding van docenten beeldend, die het moeilijk vonden buiten hun gebaande paden te treden en bijna altijd dezelfde opdrachten gaven. Daarvoor bleek het leerinhoudspel dé oplossing: je wordt op een leuke manier gedwongen om van soms vreemde combinaties een beeldende les te maken, waar je zonder het spel waarschijnlijk nooit opgekomen zou zijn.
Ben jij en/of je sectie of team toe aan een vakkundige oppepper om weer enthousiast met je leerlingen aan de slag te gaan, doe dan samen het leerinhoudspel. Dan heb je niet alleen leuke middagen, maar er ontstaat een schat aan originele lesideeën, waardoor je extra enthousiast en gemotiveerd je lessen beeldend gaat geven. Een aanrader voor docenten(teams), die deze vakken heel belangrijk vinden! En van het leerinhoudspel heb je jaar in jaar uit plezier!
beeld

• Perfect lesmateriaal voor scholen
zonder vakleerkrachten bevo

• Onmisbaar studiemateriaal voor
Pabostudenten en opleidingsinstituten

• Te ordenen tot eigen leerlijn
beeld bij de hand
de beste methode en ideeënbron voor beeldend onderwijs